РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 07:34
Головна » Архів матеріалів

17 грудня 2019 року на базі Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького відбулося засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

В роботі засідання взяла участь Давидова Т.М., головний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації та керівники 16 коледжів області.

Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області. Віктор Миколайович повідомив про загальні тенденції в процесі реформації фахової передвищої освіти.

Директор Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України В.М. Суховерський у своїй доповіді «Роль особистості викладача в навчально-виховному процесі» віртуозно розкрив тему організації навчально-виховного процесу, а саме концертно-виконавської практики викладачів та митців музичного мистецтва (на прикладі педагогічної діяльності народної артистки України Лариси Роговець; ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 313 | Додав: superio | Дата: 18.12.2019

Матеріали ІІ природничої студентської конференції "Екологічні проблеми Чернігівщини".

Матеріали доступні за посиланням.

Категорія: новини | Переглядів: 283 | Додав: superio | Дата: 13.11.2019

7 листопада 2019 року на базі Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУТД згідно з планом відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області (керівник Моришев Ю.Ю.).

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А.

Засідання відкрила Рославець Л.М., заступник директора з навчальної роботи Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУТД, яка привітала учасників методоб’єднання в стінах навчального закладу, охарактеризувала діяльність коледжу, особливості, проблеми та перспективи організації навчально-виховного процесу, ознайомила гостей з навчально-методичним забезпеченням.

Моришев Ю.Ю., голова ОМО, ознайомив присутніх із завданнями та окреслив перспективи роботи методичного об’єднання на 2019-2020 навчальний рік з урахуванням змін, що постійно відбуваються в освітній галузі. Члени методичного об’єднання обг ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 337 | Додав: superio | Дата: 12.11.2019

7 листопада 2019 року на базі Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУТД відбулося чергове засідання обласного методичного об’єднання викладачів загально-технічних та спеціальних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області (керівник Ковальова Т.І.).

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А.

Засідання відкрила Рославець Л.М., заступник директора з навчальної роботи Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУТД, яка привітала учасників методоб’єднання в стінах навчального закладу, охарактеризувала діяльність коледжу, особливості, проблеми та перспективи організації навчально-виховного процесу, ознайомила гостей з навчально-методичним забезпеченням.

Ковальова Т.І., голова ОМО, ознайомила присутніх із завданнями та окреслила перспективи роботи методичного об’єднання на 2019-2020 навчальний рік з урахуванням змін, що постійно відбуваються в освітній галузі. Члени методичного о ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 289 | Додав: superio | Дата: 12.11.2019

07 листопада 2019р. на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбулося засідання методичного об’єднання викдадачів географії, біології і екології ВНЗ І-ІІ р.а. області.

Відповідно до порядку денного проведена ІІ обласна природнича конференція студентської молоді «Екологічні проблеми Чернігівщини».

Були представлені навчально-дослідницькі проекти:

1«Чи буде Стрижень окрасою міста знову?»
Стельмах Вікторія, студентка Чернігівського музичного коледжу ім.Л.М.Ревуцького
Керівник: Кисла Марина Миколаївна

2 Екологічні проблеми Козелеччини
Степанов Георгій, студент Остерського коледжу будівництва та дизайну
Керівник: Скидан Микола Олексійович

3 Екологічні проблеми рибних ресурсів Борзнянщини
Проскура Юлія, студентка Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму
Керівник: Сова Андрій Миколайович

4 Від екології природи – до екології души ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 321 | Додав: superio | Дата: 12.11.2019

07 листопада 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено чергове засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

Усіх присутніх привітав голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області Радченко В.М.

Керівник об’єднання, викладач фізики та астрономії Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ, Марінець І.С. ознайомила з основними напрямками роботи та методичними завданнями на 2019-2020 н.р. Члени МО затвердили план роботи на 2019-2020 н.р.

Учасники наради заслухали виступ викладача фізики Новгород-Сіверського медичного коледжу Гарбуза І.М. про впровадження методу проектів в навчальний процес, перелік основних компетентностей і загальнонавчальних вмінь та навичок, які формуються в результаті роботи студентів над проектами.

Новіков М.Г., викладач фізики Ніжинського агротехнічного коледжу, поділився досвідом підготовки та проведення Оксфордських деб ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 316 | Додав: superio | Дата: 12.11.2019

Історія – це міст, який з’єднує минуле із сучасним, і вказує нам шлях у майбутнє…

05 листопада 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін.

Засідання відкрила керівник методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка окреслила основні напрямки роботи та методичні завдання на 2019-2020 н.р.

Учасником заходу стала Михайленко О.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи ЧНУ «Чернігівський колегіум». Оксана Володимирівна розповіла колегам про тенденції розвитку вищої освіти в Україні у контексті Болонського процесу, стратегічною метою якого є створення Європейського простору вищої освіти, конкурентоспроможного та привабливого як для самих європейців, так і для студентів з усіх куточків світу.

Поцелуйко І.В., голова циклової комісії суспільно-економічних дисциплін КТКТ ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 390 | Додав: superio | Дата: 06.11.2019

Економіка – єдина галузь, у якій людина може отримати Нобелевську премію за абсолютно протилежні твердження. (Ю. Чифілєв, український економіст)

05 листопада 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено методичне об’єднання викладачів обліково-економічних дисциплін.

Засідання відкрила керівник методичного об’єднання Поцелуйко І.В., яка окреслила основні напрямки роботи та методичні завдання на 2019-2020 н.р.

Учасником заходу стала Михайленко О.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи ЧНУ «Чернігівський колегіум». Оксана Володимирівна розповіла колегам про тенденції розвитку вищої освіти в Україні в контексті Болонського процесу, стратегічною метою якого є створення Європейського простору вищої освіти, конкурентоспроможного та привабливого як для самих європейців, так і для студентів з усіх куточків світу.

Поцелуйко І.В., голова методичного об’єднання, поінформувала пр ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 326 | Додав: superio | Дата: 06.11.2019

Learn everything you can, anytime you can, from anyone you can; there will always come a time when you will be grateful you did. (Sarah Caldwell)

01 листопада 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів іноземної мови ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся голова Ради директорів Радченко В.М., який нагадів, що до 2023 року рівень володіння англійською на рівні В1 має стати обов’язковим під час вступу на бакалавра. Тому потрібно приділяти максимум уваги практичному підходу та вчити не про мову, а опановувати її як навичку

Керівник методичного об’єднання Івашенцева Є.Г. ознайомила учасників засідання з проектом плану роботи ОМО на 2019-2020 н.р.

Методичні розробки для апробації в закладах області презентувала Логвін Н.П., викладач іноземної мови Сосницького сільськогосподарського технікуму бу ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 344 | Додав: superio | Дата: 01.11.2019

Виховання та навчання починаються з найперших років існування і тривають до кінця життя (Платон)

24 жовтня 2019 року на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» відбулося засідання обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи коледжів і технікумів Чернігівської області.

Розпочався захід зі вступного слова директора ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» Олени Литовченко, яка ознайомила присутніх з освітньою діяльністю коледжу, кадровим потенціалом, студентським контингентом та матеріально-технічним забезпеченням.

Начальник сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх Служби у справах дітей виконкому Ніжинської міської ради Лариса Єрофєєва висвітлила питання щодо правового захисту неповнолітніх.

Продовжила роботу засідання Світлана Харченко, заступник директора з навчально-виховної роботи Коледжу транспорту та комп’ютерних техно ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 299 | Додав: superio | Дата: 25.10.2019

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 34 35 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz