РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 03:38
Головна » 2019 » Листопад » 6 » Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін
12:51
Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін

Історія – це міст, який з’єднує минуле із сучасним, і вказує нам шлях у майбутнє…

05 листопада 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін.

Засідання відкрила керівник методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка окреслила основні напрямки роботи та методичні завдання на 2019-2020 н.р.

Учасником заходу стала Михайленко О.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи ЧНУ «Чернігівський колегіум». Оксана Володимирівна розповіла колегам про тенденції розвитку вищої освіти в Україні у контексті Болонського процесу, стратегічною метою якого є створення Європейського простору вищої освіти, конкурентоспроможного та привабливого як для самих європейців, так і для студентів з усіх куточків світу.

Поцелуйко І.В., голова циклової комісії суспільно-економічних дисциплін КТКТ ЧНТУ, запросила всіх присутніх взяти участь у науково-практичній конференції «Соціально-трудові відносини в Україні: особливості становлення і перспективи розвитку», яка відбудеться 5 грудня 2019 року в Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

Приймаючи до уваги актуальність питання щодо впровадження інформаційно-інноваційних технологій, враховуючи досвід, напрацьований у вищих навчальних закладах області щодо викладання історії та суспільних дисциплін, цікавою та змістовною була доповідь Шевченка В.Г., викладача ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний коледж». На практичних прикладах з особистого досвіду викладач поділився як використовувати навчально-інформаційні ресурси в освітньому процесі.

В рамках засідання методичного об’єднання продовжила роботу Друга історико-краєзнавча конференція студентської молоді ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області «Історія краю очима юних». Студенти навчальних закладів виступили з презентаціями результатів своєї дослідницько – пошукової роботи. Берус Алла, студентка Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової презентувала доповідь на тему «Історія моєї Альма – матер» (науковий керівник: Омельченко І.В., викладач історії Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової). Питання української революції 1917 – 1921 рр. на Прилуччині дослідила Ляшенко Лідія, студентка Прилуцького гуманітарно-педадогічного коледжу ім. І.Я.Франка (науковий керівник: Шатковська А. Ю., кандидат історичних наук, викладач історії Прилуцького гуманітарно-педадогічного коледжу ім. І.Я.Франка).

Щира подяка юним дослідникам та їхнім науковим керівникам. Учасники конференції отримали сертифікати. Матеріали конференції в каталозі методичних матеріалів на файлообміннику.

Фотоальбом: Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 389 | Додав: superio | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz