РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 02:19
Головна » 2019 » Грудень » 18 » Засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області
18:11
Засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області

17 грудня 2019 року на базі Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького відбулося засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

В роботі засідання взяла участь Давидова Т.М., головний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації та керівники 16 коледжів області.

Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області. Віктор Миколайович повідомив про загальні тенденції в процесі реформації фахової передвищої освіти.

Директор Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України В.М. Суховерський у своїй доповіді «Роль особистості викладача в навчально-виховному процесі» віртуозно розкрив тему організації навчально-виховного процесу, а саме концертно-виконавської практики викладачів та митців музичного мистецтва (на прикладі педагогічної діяльності народної артистки України Лариси Роговець; заслуженого артиста України, доцента Геннадія Дем’янчука; викладача-методиста Наталії Полонської).

На підтвердження головної думки доповіді відбувся концерт камерного оркестру під диригуванням Володимира Суховерського. Солістами виступили вищезгадані викладачі.

Продовжила роботу засідання Литовченко О.В., директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», яка виступила з доповіддю на тему: «Наукова складова в діяльності коледжів». Швидкий темп соціально-економічних перетворень в країні, зміна ціннісних орієнтацій в суспільстві, збільшення обсягу інформації, тенденції до розширення управлінських функцій у професійній діяльності, зумовили те, що дослідницька робота студентів стала невід’ємним елементом навчального процесу закладів вищої освіти усіх рівнів акредитації. На прикладі свого навчального закладу Олена Володимирівна довела, що у світлі сучасних вимог до оптимізації навчальної діяльності студентів, залучення їх у середовище науково-дослідних робіт є важливим елементом формування їх професійної компетентності. НДРС у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації реалізується в роботі предметних гуртків, наукових гуртків, участі у студентських конференціях, семінарах, публікаціях статей.

Щодо наукової роботи педагогічних працівників, в коледжах області проводяться різнорівневі наукові заходи: науково-практичні конференції як обласного рівня, так і всеукраїнського, семінари та круглі столи.

Завершилося засідання обговоренням Всеукраїнських олімпіад і конкурсів серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста у 2019-2020 н.р.

Після розглянутих питань порядку денного всі присутні мали змогу відвідати Музей музичної культури Чернігівщини.

Фотоальбом: 2019-12-18 Засідання Ради директорів

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 311 | Додав: superio | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz