РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 12:52
Головна » Архів матеріалів

30 листопада 2021 року на платформі Zoom відбулося засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області.

Нараду відкрив та виступив з вітальним словом Радченко Віктор, голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області.

Продовжила роботу Ілляшенко Людмила, голова методичної секції заступників директорів з навчальної роботи, яка презентувала доповідь на тему «Критерії оцінювання освітньо-професійної програми та освітньої діяльності відповідно до проєкту положення про акредитацію освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів фахової передвищої освіти».

Наведено інформацію, що стосується вимог до структури та змісту освітньо-професійних програм. Названо критерії, якими оцінюється якість документу. Наголошено, що програма повинна мати чітко сформовані цілі та відповідати стратегії закладу, укладатися з урахуванням потреб і запитів здобувачів фахової передвищої освіти та роботодавців.

... Читати далі »
Категорія: новини | Переглядів: 179 | Додав: superio | Дата: 02.12.2021

24 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучились 18 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець Ірина, яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко Ірина, яка звернула особливу увагу на важливість сучасного підхіду до організації навчання.

Члени ОМО затвердили план роботи на 2021-2022 н.р., запропонований Іриною Станіславівною.

Однією з сучасних форм навчального процесу є дистанційна або змішана форма. Організувати її якісно, з використанням цифрових технологій, мотивувати студентів вирішувати не тільки методичні, а й технічні проблеми виявилось зовсім не просто.

Проблемою викладання фізико-математичних дисциплін, з якою стикаються i викладачі, i здобувачі освіти, є прове ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 169 | Додав: superio | Дата: 26.11.2021

18 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів математики. До участі в конференції долучилося 27 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти області.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко Ірина, яка також відповіла на деякі питання щодо проведення Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів ЗФПО області у 2021-2022н.р.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Данилова Марина, яка окреслила основні напрямки роботи та методичні завдання на 2021-2022н.р., а також ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Економіка і загалом добробут людей по всьому світові підтримуються наукою, технікою, інженерією та математикою. Саме ці дисципліни лежать у основі промисловості, виробництва продуктів харчування, охорони здоров'я та безлічі іншого, без чого ми не можемо жити. І всі ці сфери потребують спеціалістів, попит на ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 210 | Додав: superio | Дата: 19.11.2021

11 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів англійської мови ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Івашенцева Євгенія, яка окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2021-2022н.р., а також ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Навчання може бути цікавим та ефективним! Ця думка стала лейтмотивом зустрічі. Особливістю дистанційного навчання є зменшення зовнішнього впливу на мотивацію й зростання ролі внутрішньої мотивації навчальної діяльності. Звісно, дистанційне навчання не може замінити традиційне спілкування в процесі вивчення іноземної мови, але може суттєво доповнити його. Викладачі змушені підтримувати стимул-реакції до навчання, постійно створюючи ситуацію успіху, передбачати й використовувати добір навчального матеріалу з урахуванням зони найближчих інтересів слухачів із різною базовою підготовкою й різними навичками виконання розумових опер ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 165 | Додав: superio | Дата: 12.11.2021

04 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено Обласне методичне об’єднання викладачів обліково-економічних дисциплін.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Поцелуйко Ірина, яка окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2021-2022 н.р., а також ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний. Пані Ірина поінформувала про проведення в листопаді 2021 року на базі ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» Всеукраїнської науково-практичної конференції «Методи управління в умовах трансформації суспільних відносин» та запросила всіх присутніх взяти участь у конференції та підготувати тези доповідей.

Свої методичні розробки для апробації у закладах області презентували викладачі, претенденти на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Науменко Ольга (ВСП «Бобровицький фаховий коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової НУБіП України»), Філоненко Олена та Дідусенко Світлана (ВСП ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 144 | Додав: superio | Дата: 08.11.2021

04 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кухаренко Ганна, яка окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2021-2022н.р., а також ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Учасником заходу стала Янченко Тамара, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка, яка виступила з доповіддю на тему: «Інноваційна діяльність викладача в умовах модернізації освіти». Інновацію в освіті розглядають як реалізоване нововведення – у змісті, методах, прийомах і формах навчальної діяльності та виховання особистості (методиках, технологіях), у змісті і формах організації управління освітньою системою, а також в організаційній структурі закладів освіти, у засобах навчання та виховання і в підходах до соціальних послуг ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 146 | Додав: superio | Дата: 08.11.2021

03 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін. До участі в конференції долучилися 24 педагогічних працівники закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Ющенко Валентина, яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний, окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2021-2022 н.р. Члени МО затвердили план роботи на 2021-2022 н.р. Пані Валентина поінформувала про проведення 21 лютого 2022 року на базі ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Модернізація мовно-літературної освіти: досвід, проблеми, перспективи» та запросила всіх присутніх взяти участь у конференції та підготувати тези доповідей.

У заході взяла участь Тяпка Олена, головний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і на ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 148 | Додав: superio | Дата: 03.11.2021

02 листопада 2021 року згідно з планом роботи на платформі Zoom відбулося засідання Обласного методичного об’єднання викладачів загально-технічних та спеціальних дисциплін (голова Ковальова Тетяна) та інформатики та програмування (голова Данилова Віталіна) ЗФПО Чернігівської області.

Савчук Анжеліка, викладач Чернігівського фахового коледжу інженерії та дизайну КНУТД, поділилася досвідом використання можливостей онлайн платформ Classtime та Vseosvita для проведення формувального та підсумкового контролю знань студентів під час дистанційного та змішаного навчання.

Нехай Валентин, викладач ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», поділився власними науковими напрацюваннями в галузі використання нечітких моделей теорії ігор у системі управління інформаційною безпекою сільськогосподарських підприємств. У доповіді розглядалася запропонована модель прийняття рішень на основі нечіткої гри з « ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 159 | Додав: superio | Дата: 02.11.2021

12 жовтня 2021 року на платформі Zoom відбулося онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Питання порядку денного:
1. Підсумки завершення 2020-2021 н.р., вступної кампанії 2021 року та завдання на 2021-2022 н.р.»
2. Обговорення попередніх результатів рейтингу основної діяльності ЗФПО Чернігівської області за 2020-2021 н.р.
3. Узгодження плану роботи Ради директорів на 2021-2022 н.р.
3. Організація роботи обласних методичних об’єднань у 2021-2022 н.р.

У роботі засідання взяли участь: Давидова Тетяна, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та керівники 17 коледжів області.

Радченко Віктор, голова Ради директорів ЗФПО області підвів підсумки завершення 2020-2021 навчального року та вступної кампанії 2021 року.

Давидова Тетяна, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управлін ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 169 | Додав: superio | Дата: 12.10.2021

Прийміть теплі й щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти!

Дякую вам за відданість професії, мудрість і терпіння, за чуйне ставлення до студентів і готовність не тільки вчити, а й вчитися, постійно освоюючи нові горизонти. Разом зі студентами ви проходите велику життєву та професійну школу, накопичуєте безцінний досвід на педагогічній ниві, присвячуєте своє життя нелегкій, але по-справжньому шляхетній професії. Від вашої компетентності, громадянської позиції та творчого підходу до справи, мудрості, толерантності залежить формування й становлення нової генерації українців.

Сподіваюсь, що студентство й надалі з високою відповідальністю та сумлінням виконуватимете поставлені перед ними завдання, дбатимете про нові навчальні та професійні здобутки!

У цей святковий день щиро зичу міцного здоров’я, життєвої стійкості, невичерпного о ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 186 | Додав: superio | Дата: 01.10.2021

« 1 2 3 4 ... 34 35 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz