РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 12:08
Головна » новини

   4 березня 2015 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбулося засідання ОМО викладачів фізики та астрономії.

   Присутніх привітав та виступив голова Ради директорів Радченко В.М. Круглий стіл : «Ми люди, поки є природа: формування екологічної свідомості та культури студентів» було проведено за участю Кирієнко С.В., кандидата біологічних наук кафедри екології та охорони природи ЧНПУ ім. Т. Г.Шевченка. Члени ОМО підвели підсумки обласного конкурсу на кращу методичну розробку «Педагогічна знахідка» в номінації «Астрономія» та визначили викладачів-переможців, а саме:
- І місце – Марінець І.С., викладач Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ;
- І місце – Піщела В.О., викладач Прилуцького агротехнічного коледжу, та Ярова Л.В., викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка;
- ІІ місце – Дронь В.В., викладач Прилуцького агротехнічного коледжу;
- ІІ місце – Щербань В.В., вик ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 580 | Додав: superio | Дата: 04.03.2015 | Коментарі (0)

   Згідно плану роботи Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області 27 лютого на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено засідання ОМО викладачів іноземної мови.

   Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів. Викладачі підвели підсумки проведення апробації методичних розробок у вищих навчальних закладах Чернігівської області Нікітіної Н.Л., викладача Остерського коледжу будівництва та дизайну. Досвідом роботи з професійно - спрямованим текстом поділилася викладач Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУТД Симончук Ю.М. Члени ОМО розглянули методичні розробки, що надійшли на обласний конкурс «Педагогічна знахідка» в номінації «Іноземна мова», та визначили переможців:
- І місце – Михайленко О.В., викладач Чернігівського кооперативного технікуму;
- ІІ місце – Довгорук Л.П., викладач Новгород-Сіверського медичного училища; 
... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 667 | Додав: superio | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

   На базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ 26 лютого 2015 року проведено засідання ОМО викладачів історії та суспільних дисциплін.

   Викладачі підвели підсумки проведення апробації методичних розробок у вищих навчальних закладах І-ІІ р.а. Чернігівської області Подтергера О.М., викладача Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ. Досвідом організації дослідницько-пошукової роботи студентів поділилася викладач Козелецького технікуму ветеринарної медицини Вихор І.С. Викладач Прилуцького медичного училища Щисловський Г.Р. провів лекцію-презентацію на тему: «Грошовий обіг на території України з найдавніших часів до ХІV століття».

   Члени ОМО розглянули методичні розробки, що надійшли на обласний конкурс «Педагогічна знахідка» в номінації «Соціологія», та визначили переможців:
- І місце – Микитуха О.В., викладач Чернігівського базового медичного коле ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 701 | Додав: superio | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

   26 лютого 2015 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбулося засідання ОМО викладачів української мови і літератури та світової літератури.

   Члени ОМО підвели підсумки проведення апробації у вищих навчальних закладах І-ІІ р.а. Чернігівської області методичних розробок Лисенко О.В., викладача Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка та визначили викладачів-переможців обласного конкурсу на кращу методичну розробку «Педагогічна знахідка» в номінації «Культурологія», а саме:
- І місце - Лисенко О.В., викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка;
- ІІ місце – Недашківська Я.В., викладач Новгород-Сіверського медичного училища;
- ІІ місце – Квітко Л.І., викладач Козелецького ветеринарного технікуму;
- ІІ місце – Лукяненко І.М., викладач Ніжинського медичного коледжу;
- ІІІ місце &ndas ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 600 | Додав: superio | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Народному депутату від Чернігівщини Анні Романовій вдалося проштовхнути доленосні поправки до низки законопроектів, чим врятувала в держбюджеті 3,7 млрд. на профосвіту.

Ціна питання — понад 3 мільярди гривень на фінансування коледжів та технікумів, що взагалі спочатку не було передбачено державним кошторисом.

«У результаті довготривалих суперечок, обговорень та консультацій, незважаючи на протистояння представників Міністерства фінансів та за підтримки голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич, Анні Романовій вдалося відстояти свої поправки до Бюджетного кодексу».

У проекті Бюджетного кодексу було запропоновано перекласти фінансування коледжів та технікумів на місцеві бюджети, втім останні не передбачали таких витрат.

«До мене звернулися ректори багатьох ВНЗ України, до складу яких входили коледжі і технікуми. Зокрема, ректор ЧНТУ Сергій Шкарлет. Справа в тому, що якби моя поправка не була прийнята, то понад 200 та ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 1954 | Додав: superio | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

   На базі Чернігівського кооперативного технікуму 24 грудня 2014 року проведено засідання Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

   У засіданні взяв участь начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Заліський А.А., який розповів присутнім про зміни у мережі освітянських закладів області, що очикуються у 2015-2016 н.р. та дав відповіді на запитання директорів.

   З доповіддю: «Імідж навчального закладу як умова його ефективного функціонування на сучасному етапі розвитку вищої освіти» виступила Попенко О.М., директор Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка.

   Голова Ради директорів Радченко В.М. проінформував колег про участь у валідаційному семінарі стосовно І етапу проекту «PRIME» та підвів підсумки проведення засідань обласних методичних об’єднань і секцій за І півріччя 2014-2015 н.р.

    ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 1741 | Додав: superio | Дата: 25.12.2014 | Коментарі (0)

   На базі Коледжу економіки і технологій ЧНТУ 11 грудня 2014 року проведені обласні етапи V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 38 студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

   В обласному етапі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка переможцями стали:

    (нефілологічний профіль навчання)
І місце – Григорович Наталія Миколаївна, студентка Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму;
ІІ місце – Красноштан Соломія Костянтинівна, студентка Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ;
ІІІ місце – Косташ Альона Олександрівна, студентка Чернігівського базового медичного коледжу.

    (філологічний профіль навчання )
І місце – Андрусенко Діана Русланівна, студентка Прилуцьк ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 1040 | Додав: superio | Дата: 15.12.2014 | Коментарі (0)

   На базі Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького 25 листопада 2014 року відбулося засідання обласної секції заступників директорів з виховної роботи ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

   Учасників привітав та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів.

   Про формування особистої компетенції студентів через естетичне виховання розповіла заступник директора з виховної роботи Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького Новак Л.В.

   Для присутніх був проведений чудовий концерт кращих студентів Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького та цікаві екскурсії по музеях училища.

   З темою: «Актуальні питання виховання та вирішення соціальних проблем студентської молоді» виступила Харченко С.А., заступник директора з виховної роботи Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій, керівник обласної секції.

   Заступники обговорили участь в облас ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 1116 | Додав: superio | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)

   На базі Коледжу економіки і технологій ЧНТУ 20 листопада 2014 року проведено засідання обласної секції заступників директорів з навчальної роботи ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

   Нараду відкрив та виступив голова Ради директорів Радченко В.М. Керівник обласної секції Тканко О.В., заступник директора з навчально-методичної роботи Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ, ознайомила з планом роботи на 2014-2015 н.р., який був затверджений всіма присутніми.

   З доповіддю на тему: «Особливості організації навчального процесу згідно Закону України «Про вищу освіту» виступила Недашчевська Я.В., заступник директора з навчальної роботи Новгород-Сіверського медичного училища..

   Про підготовку навчальних закладів до вступної кампанії 2015-2016 н.р. розповіла Ілляшенко Л.О., заступник директора з навчальної роботи Коледжу економіки і технологій ЧНТУ.

   В обговоренні питань взяли участь всі ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 690 | Додав: superio | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)

   Перше засідання ОМО бібліотекарів проведено 13 листопада на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

   Нараду відкрив Голова Ради директорів Радченко В.М. привітанням та вступним словом. Керівник ОМО бібліотекарів Ющенко Л.О., викладач бібліотечних дисциплін Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, визначила основні тенденції розвитку бібліотек ВНЗ І-ІІ р.а. в умовах сучасних освітніх перетворень. З бібліотекарями вищих навчальних закладів області було проведено тренінг: «Бібліотека ВНЗ: побудова моделі діяльності як освітньо-інформаційного і виховного центру». Керівник ОМО Ющенко Л.О. зробила презентацію на тему: «Інформаційні ресурси на допомогу підвищення кваліфікації бібліотекарів ВНЗ» та провела анкетування з метою виявлення запитів та можливостей членів ОМО.

   Фотоальбом

Категорія: новини | Переглядів: 591 | Додав: superio | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 33 34 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz