РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 00:40
Головна » Архів матеріалів

29 жовтня 2020 року на платформі Zoom відбулося чергове онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

У роботі засідання взяла участь Давидова Тетяна Миколаївна, головний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та керівники 18 коледжів області.

Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області. Віктор Миколайович ознайомив з питаннями, винесеними на порядок денний та повідомив правила проведення наради.

Серед актуальних питань, що розглядалися на засіданні, були:
1. Підсумки завершення 2019-2020 н.р., вступної кампанії 2020 року та завдання на 2020-2021 н.р.»
2. Узгодження та затвердження результатів рейтингу основної діяльності ЗФПО Чернігівської області за 2019-2020 н.р. та план роботи Ради директорів на 2020-2021 н.р.
3. Організація роботи ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 236 | Додав: superio | Дата: 29.10.2020

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди нашого професійного свята, Дня працівників освіти!

Я щиро вдячний Вам за самовіддану та творчу працю, за мудрість і терпіння, відповідальне ставлення до свого покликання, педагогічну майстерність, безкорисливе добро та за тепло, яке ви щодня даруєте нашим студентам!

Праця освітян є надзвичайно важливою та складною. Саме педагог формує світоглядні та моральні принципи молодого покоління, почуття відповідальності перед своєю країною, любові до власного народу, пошани до його історії та рідної мови.

Бажаю Вам міцного здоров’я, творчої енергії, розуміння студентів, батьків та колег, оптимізму та натхнення у щоденній праці, миру в Україні та злагоди в родині!

... Читати далі »

Категорія: об'яви | Переглядів: 210 | Додав: superio | Дата: 02.10.2020

29 вересня 2020 року у залі засідань Чернігівської обласної ради відбулися урочистості з нагоди вручення працівникам освіти обласної Премії імені Софії Русової, обласної Премії імені Георгія Вороного.

Рішенням спільного засідання Колегії Управління освіти і науки облдержадміністрації та постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери:

- щорічною обласною Премією імені Георгія Вороного – 2020 нагороджено ЛИТОВЧЕНКО Олену Володимирівну, директора Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний коледж»;

- щорічною обласною Премією імені Софії Русової - ДАНИЛОВУ Марину Володимирівну ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 206 | Додав: superio | Дата: 30.09.2020

Шановні освітяни та студенти!

Щиро вітаю Вас з Днем знань, святом для всіх, хто має відношення до сфери освіти та тих, хто невпинно здобуває нові знання! Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя!

З усією теплотою серця цього дня висловлюю слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю викладачам, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

В цей непростий час, насамперед, бажаю всім бути здоровими і сильними духом, творити добро, приймати мудрі рішення та щиро й натхненно йти до мети! Нових звершень нам усім, добробуту і цілеспрямованості у реалізації прагнень, мрій і сподівань!

А нашим студентам бажаю мудрості та віри ... Читати далі »

Категорія: об'яви | Переглядів: 342 | Додав: superio | Дата: 02.09.2020

18 червня 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання бібліотекарів. До участі в конференції долучилися 19 учасників із закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Тема конференції: «Досвід роботи бібліотеки Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка».

Засідання відкрила голова методичного об’єднання бібліотекарів Людмила Ющенко, яка наголосила на тому, що пандемія COVID-19 створила неочікувані виклики для публічного простору бібліотек. Тому бібліотекарі області виходять на он-лайн зв'язок, проявляючи неабияку професійну згуртованість і відкритість до змін, готові ділитися досвідом, обговорювати важливі питання, робити висновки і, наразі, продовжувати «переформатовувати» свою роботу та «креативити».

Завідувачка бібліотекою Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка Тетяна Купрієнко зробила он-лайн екскурсію навчальним закладом та ознайомила учасників з роботою бібліотеки як центру ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 277 | Додав: superio | Дата: 19.06.2020

18 червня 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучилися 13 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець І.С., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: викладачів, студентів та батьків. Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати студентів, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто.

Дати завдання на самостійне опрацювання та набір посилань на дистанційні платформи – це аж ніяк не дистанційне навчання! Бо головне - це не просто знати, де шукати матеріал, треба ще вміти ним користуватися і правильно організувати роботу – свою і студентів.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про викладання фізики і астрономії з використанням техно ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 273 | Додав: superio | Дата: 19.06.2020

16 червня 2020 року на платформі Zoom відбулося онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології.

До участі в конференції долучилися 20 учасників з ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кузьомка З.М., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Карантин став викликом для всього українського суспільства. Освітня система не стала винятком. Ніколи пошукові сервіси не бачили стільки запитів про дистанційне навчання. Хоча протягом останніх десятиріч дистанційна освіта стала глобальним явищем освітньої та інформаційної культури, до нинішнього часу вона не використовувалася широко в освітньому процесі коледжів області.

І саме «карантин» активізував проблему дистанційного навчання. Саме «карантин» показав реальний стан речей та необхідність впровадження скорих заходів по виявленню недоробок у процесі дистанційної освіти.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 274 | Додав: superio | Дата: 16.06.2020

12 червня 2020 року на платформі Zoom проведено спільне засідання обласної секції заступників директорів з навчальної роботи (голова Ілляшенко Л.О., заступник директора з навчальної роботи Коледжу економіки і технологій ЧНТУ) та обласного методичного об’єднання завідувачів відділень (голова Подтергер О.М., завідувач відділення автомобільного транспорту КТКТ ЧНТУ) ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

Всіх присутніх привітав голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області Радченко В.М.

Продовжила роботу засідання голова обласної секції заступників директорів з навчальної роботи Ілляшенко Л.О., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

За порядком денним обговорювалися наступні питання:
1. Внутрішній моніторинг якості освітнього процесу, що здійснюється заступником директора з навчальної роботи, в умовах карантину.
2. Шляхи проведення підсумкової атестації в закладах фахової передвищої освіти.
3. Узгодження оста ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 280 | Додав: superio | Дата: 12.06.2020

Historia magistra vitae est (Історія — вчителька життя)
(Цицерон).

11 червня 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін. До участі в конференції долучилися 19 учасників з закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу. Воно вимагає нових знань та умінь, швидкого реагування, обрання дієвих онлайн-інструментів для проведення занять, при чому як від викладачів, так і від студентів.

Наскільки вдало організовано онлайн-навчання з історії, предмету, з якого передбачене ЗНО, та суспільних дисциплін в закладах фахової передвищої освіти області, і як викладачам вдалося адаптуватися до нових умов?

Досвідом роботи на платформі Moodle поділився викладач Коледжу економік ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 256 | Додав: superio | Дата: 11.06.2020

Для виховання потрібно не багато часу, а розумне використання обмеженого часу
(Антон Макаренко).

26 травня 2020 року за допомогою платформи Zoom відбулося онлайн-засідання обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

В роботі засідання взяли участь заступники директорів з виховної роботи з 16 закладів області.

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся голова Ради директорів Радченко В.М., який наголосив на важливості неперервності проведення виховної роботи в умовах дистанційного навчання та перебування на карантині. Саме зараз, коли втрата стабільності, структурованості, ясності та інформаційне перевантаження призводять до стресу в усіх без винятку вікових категоріях, збереження позитивного психологічного клімату є надважливим.

Продовжила роботу засідання Світлана Харченко, заступник директора з виховної роботи Коледжу т ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 251 | Додав: superio | Дата: 26.05.2020

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 34 35 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz