РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 15:34
Головна » 2020 » Червень » 19 » Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії
08:44
Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії

18 червня 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучилися 13 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець І.С., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: викладачів, студентів та батьків. Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати студентів, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто.

Дати завдання на самостійне опрацювання та набір посилань на дистанційні платформи – це аж ніяк не дистанційне навчання! Бо головне - це не просто знати, де шукати матеріал, треба ще вміти ним користуватися і правильно організувати роботу – свою і студентів.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про викладання фізики і астрономії з використанням технологій дистанційного навчання.

Учасники засідання обговорили основні форми онлайн-комунікації та поширені веб-ресурси для дистанційного навчання.

Дронь В.В., викладач Прилуцького агротехнічного коледжу, поділилася досвідом використання цікавої прикладної програми Physics at school, яка є ефективною при виконанні моделювання фізичних явищ та для проведення віртуальних лабораторних робіт. Для повноцінного засвоєння матеріалу студенти повинні опрацювати його у різних ситуаціях і поєднаннях, і за можливості не один, а кілька разів, розглядати його під новим кутом зору. Реалізувати цей етап вивчення фізики допоможуть зокрема Phet-симуляції.

Викладач ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний коледж» Новіков М.Г. розповів про переваги платформи Moodle.

Глазкова Л.Г., викладач Ніжинського медичного коледжу, ознайомила з онлайн симуляторами з астрономії та нагадала, що побачити таємниці Всесвіту, які недоступні людському оку, дозволяє орбітальний телескоп Hubble Space Telescope та інші онлайн телескопи.

Марінець І.С., голова методичного об’єднання, відмітила, що «карантин» це не тільки дистанційне навчання, це ще й період саморозвитку. Викладачі мали змогу пройти цілу низку вебінарів, конференцій, тренінгів від мережевих платформ, ресурсів та студій онлайн-освіти: "На Урок", "EdEra", "Prometheus", «Всеосвіта» та інших, у руслі підвищення кваліфікації. Також це нагода впорядковувати методичні матеріали, документацію та розробляти нові варіанти й способи вибудовування навчальної діяльності в дистанційній формі.

На завершення наради були підведені підсумки роботи за 2019-2020 рік та обговорені пропозиції щодо планування роботи ОМО на наступний навчальний рік.

Фотоальбом: Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 273 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz