РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 00:25
Головна » 2020 » Червень » 16 » Онлайн-засідання ОМО викладачів географії, біології і екології
16:03
Онлайн-засідання ОМО викладачів географії, біології і екології

16 червня 2020 року на платформі Zoom відбулося онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології.

До участі в конференції долучилися 20 учасників з ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кузьомка З.М., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Карантин став викликом для всього українського суспільства. Освітня система не стала винятком. Ніколи пошукові сервіси не бачили стільки запитів про дистанційне навчання. Хоча протягом останніх десятиріч дистанційна освіта стала глобальним явищем освітньої та інформаційної культури, до нинішнього часу вона не використовувалася широко в освітньому процесі коледжів області.

І саме «карантин» активізував проблему дистанційного навчання. Саме «карантин» показав реальний стан речей та необхідність впровадження скорих заходів по виявленню недоробок у процесі дистанційної освіти.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про викладання природничих дисциплін з використанням технологій дистанційного навчання.

Учасники засідання обговорили основні форми онлайн-комунікації та поширені веб-ресурси для дистанційного навчання, такі як: Moodle, Google Classroom (особливо для викладачів загальноосвітньої підготовки), Zoom (для проведення онлайн-занять), Microsoft Teams, Google Meet, Skype (для відеоконференцій), Сlasstime (для тестової перевірки), «На Урок» та «Всеосвіта».

Досвідом роботи на платформі Moodle поділилися викладачі Коледжу економіки і технологій ЧНТУ Бурдюгова С.І. та Казімірова М.В.

Кузьомка З.М., голова методичного об’єднання, розповіла про технології організації дистанційного навчання в асинхронному режимі, так як, аналізуючи все сказане колегами, освітній процес переважно відбувався саме таким чином.

Викладачі області висловили власні думки про переваги та недоліки дистанційної освіти. Досвідом вирішення технічних проблем поділився Помаз В.А., викладач Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку.

На завершення наради були обговорені пропозиції щодо планування роботи ОМО на наступний навчальний рік.

Фотоальбом: Онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 274 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz