РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 13:12
Головна » новини

16 червня 2020 року на платформі Zoom відбулося онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології.

До участі в конференції долучилися 20 учасників з ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кузьомка З.М., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Карантин став викликом для всього українського суспільства. Освітня система не стала винятком. Ніколи пошукові сервіси не бачили стільки запитів про дистанційне навчання. Хоча протягом останніх десятиріч дистанційна освіта стала глобальним явищем освітньої та інформаційної культури, до нинішнього часу вона не використовувалася широко в освітньому процесі коледжів області.

І саме «карантин» активізував проблему дистанційного навчання. Саме «карантин» показав реальний стан речей та необхідність впровадження скорих заходів по виявленню недоробок у процесі дистанційної освіти.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 276 | Додав: superio | Дата: 16.06.2020

12 червня 2020 року на платформі Zoom проведено спільне засідання обласної секції заступників директорів з навчальної роботи (голова Ілляшенко Л.О., заступник директора з навчальної роботи Коледжу економіки і технологій ЧНТУ) та обласного методичного об’єднання завідувачів відділень (голова Подтергер О.М., завідувач відділення автомобільного транспорту КТКТ ЧНТУ) ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області.

Всіх присутніх привітав голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Чернігівської області Радченко В.М.

Продовжила роботу засідання голова обласної секції заступників директорів з навчальної роботи Ілляшенко Л.О., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

За порядком денним обговорювалися наступні питання:
1. Внутрішній моніторинг якості освітнього процесу, що здійснюється заступником директора з навчальної роботи, в умовах карантину.
2. Шляхи проведення підсумкової атестації в закладах фахової передвищої освіти.
3. Узгодження оста ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 281 | Додав: superio | Дата: 12.06.2020

Historia magistra vitae est (Історія — вчителька життя)
(Цицерон).

11 червня 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін. До участі в конференції долучилися 19 учасників з закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу. Воно вимагає нових знань та умінь, швидкого реагування, обрання дієвих онлайн-інструментів для проведення занять, при чому як від викладачів, так і від студентів.

Наскільки вдало організовано онлайн-навчання з історії, предмету, з якого передбачене ЗНО, та суспільних дисциплін в закладах фахової передвищої освіти області, і як викладачам вдалося адаптуватися до нових умов?

Досвідом роботи на платформі Moodle поділився викладач Коледжу економік ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 258 | Додав: superio | Дата: 11.06.2020

Для виховання потрібно не багато часу, а розумне використання обмеженого часу
(Антон Макаренко).

26 травня 2020 року за допомогою платформи Zoom відбулося онлайн-засідання обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

В роботі засідання взяли участь заступники директорів з виховної роботи з 16 закладів області.

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся голова Ради директорів Радченко В.М., який наголосив на важливості неперервності проведення виховної роботи в умовах дистанційного навчання та перебування на карантині. Саме зараз, коли втрата стабільності, структурованості, ясності та інформаційне перевантаження призводять до стресу в усіх без винятку вікових категоріях, збереження позитивного психологічного клімату є надважливим.

Продовжила роботу засідання Світлана Харченко, заступник директора з виховної роботи Коледжу т ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 253 | Додав: superio | Дата: 26.05.2020

У зв’язку із постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та на виконання наказу Міністерства освіти і науки України «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19» Рада директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області перейшла на дистанційний режим роботи.

22 травня 2020 року за допомогою платформи Zoom відбулося чергове онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

В роботі засідання взяли участь керівники 18 коледжів області.

Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області. Віктор Миколайович ознайомив з питаннями, винесеними на порядок денний та повідомив правила проведення наради.

Серед актуальних питань, що розглядалися на засіданні, були:
1. Поточний, семестровий контроль та захист ди ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 288 | Додав: superio | Дата: 22.05.2020

Міністерство освіти і науки розробило методичні рекомендації закладам фахової передвищої та вищої освіти щодо проведення семестрового оцінювання студентів, а також захистів дипломних робіт і складання атестаційних іспитів.

У розділі "каталог документів": Лист МОН «Щодо організації поточного, семестрового контролю та атестації»

Категорія: новини | Переглядів: 277 | Додав: superio | Дата: 14.05.2020

З 6 до 18 травня можна буде змінити вказане під час реєстрації для участі в ЗНО місце його складання. Таку можливість надає Міністерство освіти і науки учасникам, місце проживання та заклад освіти яких знаходяться в різних областях, або ж на відстані понад 150 кілометрів одне від одного.

Нове місце складання ЗНО може бути в населеному пункті, який максимально наближений до місця проживання або перебування учасників. Змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.

Докладна інформація щодо процедури зміни місця складання ЗНО розміщена в “Кабінеті керівника закладу освіти” на вебсайті Український центр оцінювання якості освіти.

Більше тут: bit.ly/3dikBcL

Смущенко І.А., методист Ради директорів ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 271 | Додав: superio | Дата: 05.05.2020

Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно. Календар навчання виглядатиме так:
▪ до 31 травня триватимуть заняття; ▪ до 1 липня має бути завершений навчальний рік;
▪ до 15 червня школи завершують оформлення: свідоцтв про здобуття базової середньої освіти; свідоцтв досягнень та табелів навчальних досягнень;
▪ упродовж червня школи на педагогічних радах розглядають питання про переведення учнів до наступного класу.

Випускники 11-х класів отримають документ про здобуття освіти після завершення ДПА у формі ЗНО. Якщо учні 1-8, 10 класів не планують навчатися в іншому закладі освіти, школи надсилають копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року.

Попередньо МОН повідомляло, що цьогоріч державна підсумкова атестація для учнів 4-х та 9-х класів скасована.

Для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 у 2019/2020 навчальному році МОН рекомендує утриматис ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 251 | Додав: superio | Дата: 05.05.2020

24 квітня 2020 року в Управлінні освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації відбулося засідання атестаційної комісії III рівня.

Вперше засідання проведено в онлайн режимі з дотриманням вимог листа Міністерства освіти і науки України від 27.03.2020 № 1/9-179 «Щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину».

Усі члени атестаційної комісії у складі 20 осіб зареєструвалися та взяли участь у засіданні.

Засідання проведено головою комісії – начальником Управління освіти і науки Миколою Конопацьким. Начальник Управління звернув увагу на нові умови проведення засідання. Поінформовано, що до атестаційної комісії надійшли матеріали на 67 педагогічних працівників з 11 закладів фахової передвищої освіти області.

Заступник начальника Управління – начальник відділу загальної середньої та корекційної освіти Олена Соронович доповіла про результати розгляду поданих матеріалів за категор ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 248 | Додав: superio | Дата: 24.04.2020

Шановні колеги!

Прийміть вітання з одним із найголовніших християнських свят, зі Світлим Великоднем !

З давних-давен це свято пов’язане з дитячим сміхом і кольоровими писанками, запахом духмяної паски та дбайливо прикрашеним лозовим кошиком. Усе це – невід'ємна часточка українських традицій та звичаїв.

А ще воно є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри - над безнадією!

Нинішній Великдень є особливим, ми не зможемо зустрічати свято традиційно в широкому родинному колі, відвідувати друзів та знайомих! Але такі обмеження дозволять зберегти найцінніше, що дане Богом кожному з нас – власне здоров’я та здоров’я близьких нам людей, тому залишайтесь на свято вд ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 261 | Додав: superio | Дата: 19.04.2020

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 33 34 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz