РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 03:36
Головна » новини

10 березня 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології (голова Кузьомка З.М.) До участі в конференції долучилися 28 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти області.

Нараду відкрила методист Ради директорів Смущенко І.А. Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Кузьомка З.М., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний. Першим питанням було підведення підсумків апробації методичних розробок викладачів-претендентів на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Цапенко К.М., викладача КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка» та Помаза В.А., викладача Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку.

Члени ОМО обговорили та затвердили рецензії, які підготували викладачі: Шох В.В. (ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка»), Алісеєнко А.І. (ВСП «Фа ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 214 | Додав: superio | Дата: 11.03.2021

03 березня 2021 року на платформі Zoom проведено засідання Обласного методичного об’єднання викладачів обліково-економічних дисциплін (голова Поцелуйко І.В.). До участі в конференції долучилися 19 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Поцелуйко І.В. та учасники засідання підвели підсумки апробації методичних розробок викладачів-претендентів на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Пальохи О.В. (Прилуцький агротехнічний коледж) та Мовчун Л.О. (ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О. Майнової НУБіП України»). Були обговорені та затверджені рецензії. Одноголосно прийнято схвалити методичні розробки викладачів та рекомендувати їх до використання в закладах фахової передвищої освіти.

Пальоха О.В., викладач Прилуцького агротехнічного коледжу, поділилася досвідом використання пла ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 205 | Додав: superio | Дата: 05.03.2021

02 березня 2021 року згідно з планом роботи на платформі Zoom відбулося спільне засідання Обласного методичного об’єднання викладачів загально-технічних та спеціальних дисциплін (голова Ковальова Т.І.) та інформатики та програмування (голова Данилова В.А.) ЗФПО Чернігівської області. До участі долучились 35 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти.

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Керівники ОМО та учасники засідання підвели підсумки апробації методичних розробок Малиновської Н.Б. та Таішевої М.М., викладачів вищої категорії ВСП «Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну КНУТД». Були обговорені та затверджені рецензії. Одноголосно прийнято схвалити методичні розробки викладачів та рекомендувати їх до використання в закладах фахової передвищої освіти.

Про особливості дистанційного вивчення загально-технічних та сп ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 195 | Додав: superio | Дата: 03.03.2021

18 лютого 2021 року в режимі онлайн на платформі Google Meet на базі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка» проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасні стратегії формування українськомовної особистості» відповідно до Переліку наукових конференцій із проблем вищої освіти і науки у 2021 році (Лист МОН України ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 13.01.2021 № 221/10-37).

Уже третій рік поспіль конференція, приурочена Міжнародному дню рідної мови, об’єднує викладачів закладів вищої та фахової передвищої освіти для обговорення питань, пов’язаних із викладанням та розвитком української мови.

У роботі конференції взяли участь понад 100 пред ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 230 | Додав: superio | Дата: 19.02.2021

27 січня 2021 року на платформі Zoom відбулося чергове онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Нараду відкрив Віктор Радченко, голова Ради директорів ЗФПО, який ознайомив з питаннями порядку денного.

У роботі засіданні взяв участь та виступив начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький. У своїй доповіді він розповів про нагальні проблеми в системі освіти області, звернув особливу увагу на питання організації профілактичної роботи та превентивних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти.

Продовжив тему пожежної безпеки Павло Черніков, директор Прилуцького технічного фахового коледжу, який поділився своїм досвідом з цього питання.

Учасники наради обговорили деякі правові, організаційні, фінансові засади функціонування коледжів у системі фахової передвищої освіти.

Серед актуальних питань, що розглядалися на засіданні, були:
1 ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 224 | Додав: superio | Дата: 27.01.2021

03 грудня 2020 року на платформі Zoom відбулося спільне засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи та МО завідувачів відділень ЗФПО Чернігівської області.

Нараду відкрив та виступив з привітальним словом Радченко В.М., голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області.

Ілляшенко Л.О., голова методичної секції заступників директорів з навчальної роботи, ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

У роботі засідання взяла участь Тяпка О.О., провідний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, яка відповіла на розповсюджені питання щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти. Доповідач зупинилася на засадах планування та організації, видах, формах, змісті, тривалості, періодичності підвищення кваліфікації педагогічних працівників, включаючи механізм оплати, умови та процедуру визначенні результатів. ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 187 | Додав: superio | Дата: 03.12.2020

17 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін. До участі в конференції долучилися 23 педагогічних працівники закладів фахової передвищої освіти області.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Ющенко В.В., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний, окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2020-2021 н.р. Члени МО затвердили план роботи на 2020-2021 н.р.

Свої методичні розробки для апробації у закладах області презентували викладачі-претенденти на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Дорожко Т.І. (КЗ «Новгород-Сіверський фаховий медичний коледж»), Лозова Н.Г. (КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка»), Суліменко Н.М. (Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової), Михайленко І.І., ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 247 | Додав: superio | Дата: 19.11.2020

18 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучилися 18 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець І.С., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А., яка звернула особливу увагу на важливість сучасного підхіду до організації дистанційного навчання.

Члени ОМО затвердили план роботи на 2020-2021н.р., запропонований Іриною Станіславівною.

Свої методичні розробки для апробації в закладах області презентувала викладач-претендент на присвоєння педагогічного звання «викладач - методист» Ярова Л.В. (Прилуцький фаховий гуманітарно-педагогічний колледж ім. І.Я. Франка).

Вислів Івана Франка «Semper tiro – завжди учень!», який був обраний своєрідним гаслом заходу, звучав особливо актуально, а ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 250 | Додав: superio | Дата: 19.11.2020

12 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів математики. До участі в конференції долучилися 24 педагогічних працівника закладів фахової передвищої освіти області.

Всіх присутніх привітав Радченко В.М., голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Данилова М.В., яка проаналізувала результати ІІ етапу XІ Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів ЗФПО області у 2019-2020н.р.

У 2016 році Україна вперше долучилася до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. Велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання. Участь України в дослідженні PISA має кілька важливих аспектів. Зокрема, отримання об’єктивної інформації про готовність молоді до повноцінного життя в сучасному суспільстві відповідно до міжнародних стандартів; розуміння чинників, які впливають на ефективність освіти в країні; можлив ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 218 | Додав: superio | Дата: 18.11.2020

16 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів географії, біології і екології. До участі в конференції долучилися 27 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти області.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І,А., яка нагадала присутнім про необхідність реалізації безперервного професійного розвитку педагогічних працівників відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Кузьомка З.М., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний. Зінаїда Миколаївна окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2020-2021 н.р. Члени МО затвердили план роботи на 2020-2021 н.р.

Свої методичні розробки для апробації в закладах області презентували викладачі-претенденти на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Помаз В.А., (Сосницький облі ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 200 | Додав: superio | Дата: 18.11.2020

« 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz