РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 13:15
Головна » новини

11 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів англійської мови. До участі в конференції долучилися 22 викладача із закладів фахової передвищої освіти області.

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко Ірина, яка нагадала присутнім про необхідність реалізації безперервного професійного розвитку педагогічних працівників відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Євгенія Івашенцева, яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Нещерет С.А., викладач КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» виступила зі змістовною та цікавою доповіддю на тему: «Формування навичок критичного мислення на заняттях з англійської мови». Світлана Андріївна зупинилася на таких аспектах, як: стратегії розвитку критичного мислення, основні етапи техніки формуван ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 272 | Додав: superio | Дата: 12.11.2020

10 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів обліково-економічних дисциплін. До участі в конференції долучилися 17 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Всіх присутніх привітав Радченко В.М., голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області. Віктор Миколайович відмітив доцільність та важливість методичних об’єднань в сучасних реаліях, адже завдяки їм ми маємо можливість обмінятися досвідом, виявити й поширити найбільш ефективні форми та методи дистанційної роботи, надати поради та підтримати один одного в ситуації, що склалася.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Поцелуйко І.В., яка окреслила основні напрямки роботи та методичні завдання на 2020-2021 н.р., а також ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Свої методичні розробки для апробації у закладах області презентували викладачі-претенденти на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: О.В. Пальоха (При ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 171 | Додав: superio | Дата: 12.11.2020

10 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін. До участі в конференції долучилися 19 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Всіх присутніх привітав Радченко В.М., голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області. Віктор Миколайович відмітив доцільність та важливість методичних об’єднань в сучасних реаліях, адже завдяки їм ми маємо можливість обмінятися досвідом, виявити й поширити найбільш ефективні форми та методи дистанційної роботи, надати поради та підтримати один одного в ситуації, що склалася.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Учасником заходу стала Т.В. Янченко, доктор пед. наук, доцент, завідувачка кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка, яка виступила з доповіддю на ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 203 | Додав: superio | Дата: 12.11.2020

09 листопада 2020 року на платформі Zoom відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області.

Пандемія вірусу показала, що світ може змінитися досить швидко і бібліотеки можуть грати іншу, більш навіть важливу роль. Епідемія поставила бібліотеки в ситуацію необхідності швидкого реагування і розвитку онлайнових сервісів. Це стало для бібліотек закладів освіти випробуванням на життєздатність і стійкість, а для кожного бібліотечного фахівця - на затребуваність і професіоналізм. Бібліотеки ЗФПО Чернігіівської області довели, що саме вони стали надійним плечем допомоги для викладачів в питаннях організації освітнього процесу та проведення виховної роботи.

Засідання відкрила Людмила Ющенко, голова методичного об’єднання, яка нагадала про рекомендації Державної науково-педагогічної бібліотеки імені В.О. Сухомлинського НАПН України щодо безпеки роботи бібліотек закладів освіти під час пандемії та правила виходу з карантин ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 203 | Додав: superio | Дата: 12.11.2020

04 листопада 2020 року згідно з планом роботи на платформі Zoom відбулося засідання Обласного методичного об’єднання викладачів загально-технічних та спеціальних дисциплін (голова Ковальова Т.І.) та інформатики та програмування (голова Данилова В.А.) ЗФПО Чернігівської області.

Від імені голови Ради директорів всіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Засідання розпочалося з дуже змістовних та цікавих презентацій методичних розробок викладачів-претендентів на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист» для апробації в закладах області. Своїми наробками поділилися Малиновська Н.Б. та Таішева М.М., викладачі Чернігівського фахового колежу інженерії та дизайну КНУТД.

Дистанційне навчання спричинило багато дискусій та навіть побоювань щодо подальшого майбутнього освіти. Адже карантин показав, що така форма навчання підходить не всім. Як зробити дистанційну освіту ефективною? ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 206 | Додав: superio | Дата: 04.11.2020

02 листопада 2020 року відповідно до плану роботи на платформі Zoom відбулося засідання Обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи ЗФПО Чернігівської області.

Педагогічні працівники чудово знають усі нюанси організації виховної роботи: нерідко відсутність зацікавленості з боку студентів, недостатня мотивація та розпорошення їхньої уваги. А формат дистанційного навчання тільки додає нових запитань!

Утім, виховна робота – це той аспект формування особистості, який просто не можна відкласти на потім. Навіть карантин не може стати перепоною для проведення виховних годин, які допоможуть студентам сформувати правильні цінності та всебічно розвиватися. Дуже важливим у такий морально важкий період є неперервне надання всебічної консультаційної допомоги та соціальної підтримки.

Форматом засідання став – «круглий стіл». Під час дискусії Минько О.Л., заступник директора з навчально-методичної та виховної роботи Чернігівського кооперативного коле ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 238 | Додав: superio | Дата: 04.11.2020

29 жовтня 2020 року на платформі Zoom відбулося чергове онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

У роботі засідання взяла участь Давидова Тетяна Миколаївна, головний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та керівники 18 коледжів області.

Нараду відкрив та виступив Радченко В.М., голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області. Віктор Миколайович ознайомив з питаннями, винесеними на порядок денний та повідомив правила проведення наради.

Серед актуальних питань, що розглядалися на засіданні, були:
1. Підсумки завершення 2019-2020 н.р., вступної кампанії 2020 року та завдання на 2020-2021 н.р.»
2. Узгодження та затвердження результатів рейтингу основної діяльності ЗФПО Чернігівської області за 2019-2020 н.р. та план роботи Ради директорів на 2020-2021 н.р.
3. Організація роботи ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 235 | Додав: superio | Дата: 29.10.2020

29 вересня 2020 року у залі засідань Чернігівської обласної ради відбулися урочистості з нагоди вручення працівникам освіти обласної Премії імені Софії Русової, обласної Премії імені Георгія Вороного.

Рішенням спільного засідання Колегії Управління освіти і науки облдержадміністрації та постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери:

- щорічною обласною Премією імені Георгія Вороного – 2020 нагороджено ЛИТОВЧЕНКО Олену Володимирівну, директора Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний коледж»;

- щорічною обласною Премією імені Софії Русової - ДАНИЛОВУ Марину Володимирівну ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 203 | Додав: superio | Дата: 30.09.2020

18 червня 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання бібліотекарів. До участі в конференції долучилися 19 учасників із закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Тема конференції: «Досвід роботи бібліотеки Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка».

Засідання відкрила голова методичного об’єднання бібліотекарів Людмила Ющенко, яка наголосила на тому, що пандемія COVID-19 створила неочікувані виклики для публічного простору бібліотек. Тому бібліотекарі області виходять на он-лайн зв'язок, проявляючи неабияку професійну згуртованість і відкритість до змін, готові ділитися досвідом, обговорювати важливі питання, робити висновки і, наразі, продовжувати «переформатовувати» свою роботу та «креативити».

Завідувачка бібліотекою Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка Тетяна Купрієнко зробила он-лайн екскурсію навчальним закладом та ознайомила учасників з роботою бібліотеки як центру ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 277 | Додав: superio | Дата: 19.06.2020

18 червня 2020 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучилися 13 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець І.С., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: викладачів, студентів та батьків. Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати студентів, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто.

Дати завдання на самостійне опрацювання та набір посилань на дистанційні платформи – це аж ніяк не дистанційне навчання! Бо головне - це не просто знати, де шукати матеріал, треба ще вміти ним користуватися і правильно організувати роботу – свою і студентів.

Тому, звісно, головною темою засідання постало питання про викладання фізики і астрономії з використанням техно ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 272 | Додав: superio | Дата: 19.06.2020

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 33 34 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz