РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 03:55
Головна » 2020 » Листопад » 12 » Засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області
14:42
Засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області

09 листопада 2020 року на платформі Zoom відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області.

Пандемія вірусу показала, що світ може змінитися досить швидко і бібліотеки можуть грати іншу, більш навіть важливу роль. Епідемія поставила бібліотеки в ситуацію необхідності швидкого реагування і розвитку онлайнових сервісів. Це стало для бібліотек закладів освіти випробуванням на життєздатність і стійкість, а для кожного бібліотечного фахівця - на затребуваність і професіоналізм. Бібліотеки ЗФПО Чернігіівської області довели, що саме вони стали надійним плечем допомоги для викладачів в питаннях організації освітнього процесу та проведення виховної роботи.

Засідання відкрила Людмила Ющенко, голова методичного об’єднання, яка нагадала про рекомендації Державної науково-педагогічної бібліотеки імені В.О. Сухомлинського НАПН України щодо безпеки роботи бібліотек закладів освіти під час пандемії та правила виходу з карантину.

Завідувачка бібліотекою Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені М. Заньковецької Марина Прядко виступила зі змістовною та цікавою доповіддю-презентацією на тему: «Бібліотека – відкритий онлайн-простір: досвід дистанційної роботи бібліотеки КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені М. Заньковецької».

Про грунтовну роботу, яку проводить бібліотека ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій» НУ «Чернігівська політехніка» доповіла завідувачка бібліотекою Іллєнко Юлія.

Засідання продовжилося у форматі «круглого столу». Колеги обмінялися досвідом та сформували список порад, як бібліотеці залишатися ефективною в умовах адаптивного карантину та дистанційного навчання. А саме:
- розказувати більше про онлайн-сервіси, що може запропонувати бібліотека (електронні ресурси (електронні бібліотеки, бази даних повнотекстових ресурсів, дослідницькі бази даних, що доступні 24/7), віртуальні довідки, блоги);
- популяризувати ресурси, що можуть стати у нагоді в освітньому процесі, який зараз відбувається дистанційно;
- залишатися на зв'язку з користувачами через електронну пошту, сторінки в соціальних мережах, чат-боти, телефон тощо;
- використовувати можливості відеоконференцій для заходів, що заплановані до проведення;
- активніше репрезентувати нові інформаційні продукти і сервіси бібліотек;
- запропонувати користувачам поділитися своїми ідеями та ініціативами щодо альтернативних послуг, які бібліотека може їм надати.

Фотоальбом: Засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 204 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz