РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 03:56
Головна » 2021 » Грудень » 8 » Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи
16:17
Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи

07 грудня 2021 року відповідно до плану роботи на платформі Zoom відбулося засідання Обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрив та виступив Голова Ради директорів Радченко Віктор, який наголосив на тому, що профорієнтація є пріоритетним напрямком роботи закладів освіти. Окремої уваги заслуговує популяризація ЗФПО в соціальних мережах. Використовуючи соціальні мережі, майбутні студенти можуть отримати неофіційне, студентське бачення ситуації в коледжі, якого вони не зможуть знайти на офіційних веб-сторінках обраного закладу. Майбутні студенти ЗФПО – це покоління, яке занурюється в соціальні мережі та цифрові технології. І більшість студентів використовують ці технології як джерело інформації, в тому числі як спосіб вибору майбутнього закладу освіти.

Продовжила засідання голова методичної секції Харченко Світлана, яка ознайомила присутніх з порядком денним та окреслила основні напрями роботи та методичні завдання на 2021-2022 н.р.

В умовах українських реалій, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання молоді. Сьогодні це - єдиний шлях повернення державності.

Таке виховання включає розвиток любові до своєї країни, національної самосвідомості й гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальності за природу; потребу зробити свій внесок у долю Батьківщини; інтерес до міжнаціонального спілкування; прагнення праці на благо рідної країни, її народу.

Сьогодення зробило нам серйозний виклик, змусило шукати нові підходи до організації виховної роботи під час освітнього процесу. ЗФПО області прийняли цей виклик, швидко зорієнтувалися і запровадили дистанційну форму виховної роботи. Саме про впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання студентської молоді в умовах дистанційного навчання розповіли Шевченко Наталія, заступник директора з виховної роботи ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» та Буйна Лариса, методист відділень ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка».

Для учасників засідання з темою «Синдром набутої безпорадності» виступила Лук’яненко Любов, практичний психолог ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка». Синдром набутої безпорадності, який визначається втратою бачення майбутньої перспективи, високим рівнем соціальної тривожності, психологи визначили одним з найтривожніших симптомів, які властиві громадянам в період пандемії.

Як відновити психологічну рівновагу, як позбутися тривоги… ці та інші корисні поради були висвітлені в презентації Любові Михайлівни.

Методист Ради директорів ЗФПО Чернігівської області Смущенко Ірина ознайомила з пропозицією Ради директорів ЗФПО Львівської області щодо організації виконання вишитого рушника етнічних орнаментів області в рамках акції «Схід і захід разом», яка проводиться під егідою Міністерства освіти і науки України та з метою підготовки до всесвітнього Дня вишиванки. Було прийнято рішення підтримати ідею створення колекції орнаментів вишитих рушників областей України.

Фотоальбом: Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з виховної роботи

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 227 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz