РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 12:51
Головна » 2021 » Грудень » 2 » Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області
17:12
Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області

30 листопада 2021 року на платформі Zoom відбулося засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області.

Нараду відкрив та виступив з вітальним словом Радченко Віктор, голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області.

Продовжила роботу Ілляшенко Людмила, голова методичної секції заступників директорів з навчальної роботи, яка презентувала доповідь на тему «Критерії оцінювання освітньо-професійної програми та освітньої діяльності відповідно до проєкту положення про акредитацію освітньо-професійних програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів фахової передвищої освіти».

Наведено інформацію, що стосується вимог до структури та змісту освітньо-професійних програм. Названо критерії, якими оцінюється якість документу. Наголошено, що програма повинна мати чітко сформовані цілі та відповідати стратегії закладу, укладатися з урахуванням потреб і запитів здобувачів фахової передвищої освіти та роботодавців.

Програма має містити інтегральні, загальні та фахові компетентності як на нормативні, так і на вибіркові дисципліни. Компетентності повинні відображати елементарні форми дослідницької та інноваційної діяльності. Зміст освітньо-професійної програми повинен мати чітку структуру, а освітні компоненти, включені до програми, мають становити логічну взаємозамінну систему, спрямовану на досягнення заявлених цілей та програмних результатів.

Учасники заходу поділилися досвідом розробки та удосконалення освітньо-професійних програм у закладах фахової передвищої освіти.

Мельничук Оксана, в.о. директора КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. І.Я. Франка», розповіла про функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освітніх послуг у закладі фахової передвищої освіти. Оксана Іванівна наголосила на обов’язковій наявності Положення, в якому прописано всі етапи моніторингу якості освіти з метою забезпечення стабільного виконання вимог чинного законодавства, державних та галузевих стандартів освіти, органів ліцензування та акредитації.

Дронь Вікторія, заступник директора з навчальної роботи Прилуцького технічного фахового коледжу, відмітила необхідність проведення моніторингу, а саме анкетування щодо форм контрольних заходів та критеріїв оцінювання навчальних досягнень, опитування щодо якості викладання навчальної дисципліни, анкетування для виявлення рівня обізнаності щодо принципів академічної доброчесності, а також опитування здобувачів освіти стосовно організації та якості викладання.

Фотоальбом: Засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 184 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz