РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 12:31
Головна » 2020 » Лютий » 5 » Семінар-нарада методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін
18:11
Семінар-нарада методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін

04 лютого 2020 року на базі Ніжинського медичного коледжу відбувся семінар-нарада методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін ЗВО І-ІІ р.а. Чернігівської області.

У рамках наради був проведений обласний етап ювілейної Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів. З привітальним словом до студентів звернулася Руденко Ю.С., заступник директора з навчальної роботи Ніжинського медичного коледжу, яка наголосила, що на сучасному етапі пріоритетом мовної політики України має стати відродження, розвиток і поширення української мови – визначального чинника і головної ознаки ідентичності української нації, яка є корінною в державі.

Про актуальність конкурсу юних філологів, який саме і має стратегічне значення для формування української ідентичності, про важливість знання української мови говорила голова методичного об'єднання викладачів філологічних дисциплін ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області Ющенко В.В.

У змаганнях взяли участь студенти другого курсу. Саме вони в кінці навчального року мають звітувати про опанування загальноосвітніх дисциплін за програмою повної загальної середньої освіти (ЗНО). Таким чином, учасникам випала добра нагода попередньо продемонструвати рівень своєї підготовки.

Родзинкою обласного етапу стали запрошені незалежні філологічні експерти, наші колеги з Сумщини: Дудченко А.С., голова методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін ЗВО І-ІІ р.а. Сумської області, викладач Сумського коледжу економіки і торгівлі; Нечваль І.М., викладач української мови та літератури Лебединського медичного училища ім. професора М.І. Сітенка та викладач української мови та літератури Сумського медичного коледжу Ляшенко Л.І. Вони виступили в ролі незалежного журі, за рішенням якого переможцями обласного етапу ювілейної Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів стали:
І місце – Бережний Олег Віталійович, студент ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової»;
ІІ місце – Сердюк Юлія Валеріївна, студентка Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького;
ІІ місце – Твердохліб Дарина Сергіївна, студентка Новгород-Сіверського медичного училища;
ІІІ місце – Науменко Володимир Миколайович, студент Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Після закінчення олімпіади семінар-нараду продовжила голова методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін ЗВО І-ІІ р.а. Сумської області Дудченко А.С., яка виступила з доповіддю на тему: «Роль обласного методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін закладів фахової передвищої освіти в розвитку професійного потенціалу педагога».

Про сучасні підходи до викладання української мови в закладах фахової передвищої освіти розповіла Нечваль І.М., викладач української мови та літератури Лебединського медичного училища ім. професора М.І. Сітенка.

Викладач української мови та літератури Сумського медичного коледжу Ляшенко Л.І. поділилася досвідом формування комунікативної компетентності на заняттях української мови (за професійним спрямуванням) у медичних коледжах.

Учасники засідання підвели підсумки проведення апробації методичних розробок Тяпки О.О., викладача Коледжу економіки і технологій ЧНТУ.

Ющенко В.В., голова ОМО, та члени методичного об’єднання обговорили тематичні напрямки роботи ІІ Міжрегіональної науково-практичної конференції «Формування мовної особистості в сучасному полікультурному суспільстві», яка відбудеться 21 лютого 2020 року.

Усі присутні отримали сертифікати учасника семінара-наради методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін ЗВО І-ІІ р.а. Чернігівської області за напрямом «Розвиток професійних компетентностей» з теми «Інноваційні технології викладання української філології в закладах фахової перед вищої освіти як результат творчого пошуку педагога».

Після розглянутих питань порядку денного всі присутні мали можливість відвідати дивовижне місце у Ніжині – музей рідкісної книги, в якому зберігається близько 30 тисяч стародруків.

Фотоальбом: Семінар-нарада методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 450 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz