РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 08:57
Головна » 2021 » Листопад » 26 » Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії
14:24
Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії

24 листопада 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучились 18 учасників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець Ірина, яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко Ірина, яка звернула особливу увагу на важливість сучасного підхіду до організації навчання.

Члени ОМО затвердили план роботи на 2021-2022 н.р., запропонований Іриною Станіславівною.

Однією з сучасних форм навчального процесу є дистанційна або змішана форма. Організувати її якісно, з використанням цифрових технологій, мотивувати студентів вирішувати не тільки методичні, а й технічні проблеми виявилось зовсім не просто.

Проблемою викладання фізико-математичних дисциплін, з якою стикаються i викладачі, i здобувачі освіти, є проведення практичних i лабораторних занять, якість та швидкість написання формул aбo креслень.

Викладач ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій НУ «Чернігівська політехніка» Савенко Ірина поділилася досвідом роботи з графічним планшетом.

Використання його на лекційних, практичних, лабораторних заняттях дозволяє оптимально застосовувати різні методи та форми навчання, раціонально використовувати час лекційного заняття; індивідуалізувати та диференціювати процес навчання, а також підвищити ефективність педагогічної діяльності і, як наслідок, якість засвоєння матеріалу. Активну участь в обговоренні цього питання взяли Дронь Вікторія, викладач Прилуцького фахового технічного коледжу, Мойсеєнко Ольга, викладач Борзнянського аграрного фахового коледжу, Глазкова Людмила, викладач Ніжинського фахового медичного коледжу.

«Per aspera ad astra» — «Крізь терни до зірок», саме цей афоризм на бірюзовому тлі золотом викарбувано при вході на експозицію «Космос» Національного музею космонавтики імені С. Корольова у Житомирі. Одна з останніх українських новин, пов’язана з космосом, – це те, що Володимир Зеленський у Twitter запросив Ілона Маска саме до цього музею. Новіков Микола, викладач ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», провів захоплюючу віртуальну екскурсію музеєм, використовуючи власні фото та відео. Викладачі ОМО мали змогу ознайомитись з цікавим матеріалом, який можна використовувати при викладанні астрономії.

Логічним завершенням засідання стала тема активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, яка є важливою складовою навчально-виховного процесу.

Фотоальбом: Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 172 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz