РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 21:07
Головна » 2021 » Червень » 11 » Методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін
17:23
Методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін

09 червня 2021 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін. До участі в конференції долучилися 19 педагогічних працівників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила Смущенко І.А., методист Ради директорів ЗФПО Чернігівської області, яка ще раз звернула увагу на вимоги до підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до нормативної бази.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Гулак І.В., викладач КЗ «Ніжинський фаховий медичний коледж», кандидат історичних наук, розповіла про Зміни Міністерства освіти і науки України щодо оформлення статей у наукових фахових виданнях України. А саме про правила оформлення списку літератури та подання обов’язкової транслітерації.

Формування духовного світу молоді, духовності як провідної якості особистості — велике і складне завдання, що стоїть у центрі уваги широкого педагогічного загалу та батьків. Особливої актуальності воно набуває сьогодні, коли складності соціально-економічного й політичного розвитку країни боляче вразили молодь. Про місце християнських духовно-моральних цінностей в сучасній освіті розповіла В.В.Єфіменко, викладач Прилуцького агротехнічного коледжу.

Змістовною та цікавою була доповідь-презентація Н.О. Шевченко, викладача Ніжинського фахового коледжу НУБіП України на тему «Ігрові технології під час вивчення історії». Саме ігрові технології можна розглядати як інструмент для формування професійної та соціальної компетенції шляхом набуття та закріплення на практиці знань та навичок у змодельованих відповідно до виробничих умов ігрових ситуаціях.

Г.М. Кухаренко, викладач ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» поділилася досвідом використання методу проектів на заняттях з історії. У процесі діяльності над проектом студенти не тільки опановують комплекс історичних умінь, а навчаються отримувати нові знання, аналізувати їх, взаємодіяти один з одним, досліджувати історичні проблеми в життєвому контексті і завжди мають кінцевий результат своєї діяльності, що сприяє усвідомленню ролі знань для розвитку особистості.

На завершення зустрічі були обговорені напрями роботи на наступний навчальний рік.

Фотоальбом: Методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 193 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz