РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 15:15
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін
16:17
Засідання обласного методичного об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін

Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього. (М. Сервантес)

25 лютого 2019 року на базі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін.

В засіданні методичного об’єднання взяли участь викладачі з 15 вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Чернігівської області.

Засідання з привітальним словом відкрила методист Ради директорів Смущенко І.А.

З доповіддю на тему « Міжпредметні зв’язки при викладанні історії» виступила Зінченко І.В., викладач історії Ніжинського медичного коледжу Чернігівської обласної ради. Безперечним є той факт, що кожен навчальний предмет неможливо викладати у повній ізоляції від інших галузей людських знань. Зв’язки між предметами допомагають комплексно підходити до навчання студентів, виступають зв’язуючою ланкою між предметами , які вивчаються у коледжі. На прикладі власного заняття викладач показала ефективність застосування внутрішньопредметних та зовнішньопредметних зв’язків.

Були підведені підсумки апробації методичних розробок викладача історії КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв ім. М. Заньковецької» Мороз Інни Григорівни. Зі схвальними відгуками виступили Кухаренко Г.М., голова МО, Чубич Л.М. та Григор’єва О.І., викладачі історії Чернігівського промислово-економічного коледжу КНУДТ та Микитуха О.В., викладач історії Чернігівського базового медичного коледжу. Одноголосно було прийнято схвалити методичні розробки Мороз І.Г. та рекомендувати їх до використання у ВНЗ І-ІІ р.а.

В рамках ОМО проведено Другу історико-краєзнавчу конференцію студентської молоді вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області « Історія краю очима юних». Студенти 9 навчальних закладів виступили з презентаціями результатів своєї дослідницько – пошукової роботи. Доповіді були змістовними та емоційними. Студенти вправно відповідали на питання викладачів. Щира подяка юним дослідникам та їхнім науковим керівникам. Всі учасники конференції отримали сертифікати. Матеріали конференції в каталозі методичних матеріалів на файлообміннику.

Керівник ОМО Кухаренко Г.М. підвела підсумки роботи за 2018-2019 рік та зібрала пропозиції щодо планування на наступний навчальний рік.

Фотоальбом: Про засідання ОМО викладачів історії та суспільних дисциплін

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 416 | Додав: superio | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz