РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 00:15
Головна » 2012 » Травень » 28 » засідання Громадської ради при облдержадміністрації
11:30
засідання Громадської ради при облдержадміністрації
    24 травня 2012 року відбулось засідання Громадської ради при облдержадміністрації з таким порядком денним:
    1.Організація співпраці Громадської ради та облдержадміністрації у контексті виконання Указу Президента України від 24 березня 2012 року №212 "Про стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації" (Тканко Віктор Миколайович, заступник голови облдержадміністрації).
    2. Про роботу Президії та комітетів Громадської ради у період між засіданнями Громадської ради з 1 березня по 23 травня 2012 року (Пасталиця Світлана Василівна, голова Громадської ради при облдержадміністрації).
    3.Стан та перспективи забезпечення якості вищої освіти навчальними закладами Чернігівської області (Ткач Юрій Володимирович, президент Чернігівської міської громадської організації "Євроклуб" Глузд Василь Іванович, начальник відділу вищих навчальних закладів, науки та кадрової роботи Управління освіти і науки облдержадміністрації).
    
    Рішення Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації за підсумками засідання 24 травня 2012 року.
    До питання: Про стан та перспективи забезпечення якості вищої освіти навчальними закладами Чернігівської області.
    Заслухавши та обговоривши інформацію про стан та перспективи забезпечення якості вищої освіти навчальними закладами Чернігівської області, ознайомившись з результатами проведеного анкетування та дослідження фокус – групи студентів вищих навчальних закладів Чернігівщини, яке засвідчило наявність низки проблем у сфері вищої освіти в регіоні, учасники засідання Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації дійшли до висновку про необхідність вжиття наступних заходів.
    1. Узагальнені результати анкетування та опитування фокус-групи в рамках круглого столу «Якість вищої освіти в Україні» направити в ректорати та деканати вищих навчальних закладів Чернігівської області для ознайомлення та усунення виявлених проблем, що належать до їх компетенції.
    2. Рекомендувати управлінню освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації звернути увагу на представлені результати дослідження стану та перспектив забезпечення якості вищої освіти навчальними закладами Чернігівської області, а також провести нараду спільно з керівництвом вищих навчальних закладів, під час якої обговорити можливі шляхи вирішення виявлених у ході дослідження проблем.
    3. Рекомендувати ректоратам запровадити практику періодичного та систематичного вивчення спільно з органами студентського самоврядування думки студентів з приводу якості вищої освіти у вищих навчальних закладах Чернігівської області та вживати необхідних заходів з метою оперативного реагування на потреби студентів та усунення виявлених недоліків.
    4. Звернутися з пропозицією до органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Чернігівської області щодо створення робочих груп, відповідальних за моніторинг якості вищої освіти в своїх навчальних закладах.
    5. Запропонувати органам студентського самоврядування вищих навчальних закладів Чернігівської області проводити щорічний аналіз стану та перспектив забезпечення якості вищої освіти навчальними закладами Чернігівської області та надавати отримані результати до управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.
    
Категорія: новини | Переглядів: 607 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Створити безкоштовний сайт на uCoz