РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 17:54
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Про засідання членів Ради та членів Правління ГО "Всеукраїнська асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ р.а."
15:23
Про засідання членів Ради та членів Правління ГО "Всеукраїнська асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ р.а."

18 вересня 2019 року на базі Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну відбулося чергове засідання членів Ради та членів Правління Громадської організації «Всеукраїнська асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації».

Участь у заході взяли Голова Ради громадської організації «Всеукраїнська Асоціація працівників ВНЗ I–II р. а.» Олександр Олександрович Марченко, Голова Правління Асоціації Валерій Андрійович Булгаков, Генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих Шаров Олег Ігоревич, Головний консультант секретаріату Комітету ВР України з питань науки і освіти Луцька Алла Володимирівна, Державний експерт Директорату вищої освіти та освіти дорослих Шикова Олена Миколаївна, голова Спілки обласних рад директорів ВНЗ I–II р. а. Анатолій Костянтинович Похресник, голови обласних рад директорів ВНЗ I–II р. а. та голови місцевих осередків Асоціації з усіх куточків України. Чернігівську область на засіданні представляв Радченко Віктор Миколайович.

Засідання розпочав Голова Правління Асоціації Валерій Андрійович Булгаков, який підвів підсумки діяльності Асоціації у 2018-2019 навчальному році та ознайомив з планом роботи на поточний рік. Голова Ради ГО «Всеукраїнська Асоціація працівників ВНЗ I–II р. а.» Олександр Марченко зауважив, що не зважаючи на те, що Закон «Про фахову передвищу освіту» набув чинності, існує багато питань, які потребують вирішення. А саме, створення окремої керівної ланки та внесення поправок до бюджетного кодексу. Також він наголосив на необхідності залучення ЗМІ ( в тому числі телеканали та місцеві друковані видання) для висвітлення у суспільстві особливостей функціонування системи фахової передвищої освіти.

Далі до слова була запрошена Луцька Алла Володимирівна, Головний консультант секретаріату Комітету ВР України з питань науки і освіти, яка наголосила на необхідності прийняття двох законопроектів: № 10323 - Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку зі змінами законодавства про освіту та №8460 - Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих Шаров Олег Ігоревич повідомив про затвердження 16.08.2019 плану імплементації закону «Про фахову передвищу освіту», а також поінформував про те, що на виконання Закону «Про фахову передвищу освіту» Міністерством освіти і науки був розроблений та опублікований на сайті МОН проект Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2019 році. Свої пропозиції можна надсилати до 19 жовтня на поштову адресу shykova@mon.gov.ua.

Завершилося засідання вирішенням нагальних організаційних питань та узгодженням плану роботи Асоціації на поточний навчальний рік.

Фотоальбом: Засідання членів Ради та членів Правління Асоціації працівників ВНЗ І-ІІ р.а.

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 344 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz