РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:21
Головна » 2020 » Листопад » 19 » Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії
22:53
Онлайн-засідання ОМО викладачів фізики та астрономії

18 листопада 2020 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів фізики та астрономії. До участі в конференції долучилися 18 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила голова методичного об’єднання Марінець І.С., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Від імені голови Ради директорів усіх присутніх привітала методист Ради директорів Смущенко І.А., яка звернула особливу увагу на важливість сучасного підхіду до організації дистанційного навчання.

Члени ОМО затвердили план роботи на 2020-2021н.р., запропонований Іриною Станіславівною.

Свої методичні розробки для апробації в закладах області презентувала викладач-претендент на присвоєння педагогічного звання «викладач - методист» Ярова Л.В. (Прилуцький фаховий гуманітарно-педагогічний колледж ім. І.Я. Франка).

Вислів Івана Франка «Semper tiro – завжди учень!», який був обраний своєрідним гаслом заходу, звучав особливо актуально, адже дистанційне навчання є орієнтованим на впровадження в навчальний процес принципово нових моделей навчання, що передбачають проведення конференцій, самостійну роботу студентів з інформаційними полями з різних банків знань, проектні роботи, тренінги й інші види діяльності з комп’ютерними технологіями.

Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: і викладачів, і студентів. Організувати його якісно, з використанням цифрових технологій, мотивувати студентів вирішувати не тільки методичні, а й технічні проблеми виявилось зовсім не просто.

Учасники засідання поділились досвідом використання основних форм онлайн-комунікацій, відмітивши, що головною особливістю дистанційного навчання є самоосвіта, яка передбачає самостійну мотивацію студента щодо власного навчання, а також високий рівень самоорганізації. Цей процес поєднує самостійне засвоєння матеріалу дистанційного курсу, перевірку своїх знань за допомогою тестів та інших завдань, активне спілкування з викладачем.

Фотоальбом: Методичне об’єднання викладачів фізики та астрономії

Смущенко І.А., методист Ради директорів

Категорія: новини | Переглядів: 250 | Додав: superio | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz