РАДА ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Меню сайту


Категорії розділу
новини [335]
новини ради директорів
об'яви [7]
об'яви ради директорів


Форма входу


Пошук


Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Архів записів


Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 22:56
Головна » Архів матеріалів

Вітаємо зі початком навчального року!

Категорія: новини | Переглядів: 174 | Додав: superio | Дата: 31.08.2021

18 червня 2021 року на платформі Zoom відбулося чергове онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Нараду відкрив Віктор Радченко, голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області, який ознайомив з питаннями порядку денного.

У роботі засіданні взяли участь начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький та Олена Тяпка, провідний спеціаліст відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації. У своєму виступі Микола Конопацький наголосив, що розвиток ринку праці, зростання вимог до якості підготовки фахівця визначає необхідність комплексного підходу до системи професійної орієнтації молоді. Саме тому головною метою профорієнтаційної роботи закладів фахової передвищої освіти є посилення усіма доступними методами конкурентоспроможності.

Начальник Управління освіти і науки зазначив, що необхідно звернути увагу на створення ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 196 | Додав: superio | Дата: 18.06.2021

16 червня 2021 року на платформі Zoom відбулося спільне засідання Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи та МО завідувачів відділень ЗФПО Чернігівської області.

Нараду відкрила Ілляшенко Л.О., голова методичної секції заступників директорів з навчальної роботи, яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Дронь В.В., заступник директора з навчальної роботи Прилуцького технічного фахового коледжу виступила з доповіддю на тему «Актуальні питання розробки та впровадження документів щодо організації освітнього процесу підготовки фахового молодшого бакалавра».

Про організацію роботи закладу щодо вибіркової складової навчального плану для забезпечення можливості здобувачів освіти обирати самостійно освітні компоненти розповіла Ілляшенко Л.О., заступник директора з навчальної роботи ВСП «Фаховий коледж економіки і технологій НУ «Чернігівська політехніка».

Смущенко І.А., методист Ради директорів Чернігівської обла ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 183 | Додав: superio | Дата: 18.06.2021

09 червня 2021 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів історії та суспільних дисциплін. До участі в конференції долучилися 19 педагогічних працівників із закладів фахової передвищої освіти області.

Засідання відкрила Смущенко І.А., методист Ради директорів ЗФПО Чернігівської області, яка ще раз звернула увагу на вимоги до підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до нормативної бази.

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Кухаренко Г.М., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

Гулак І.В., викладач КЗ «Ніжинський фаховий медичний коледж», кандидат історичних наук, розповіла про Зміни Міністерства освіти і науки України щодо оформлення статей у наукових фахових виданнях України. А саме про правила оформлення списку літератури та подання обов’язкової транслітерації.

Формування духовного світу молоді, духовності як провідної якості особистості — велике і складне завдання, що ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 187 | Додав: superio | Дата: 11.06.2021

12 травня 2021 року на платформі Zoom проведено засідання методичного об’єднання викладачів математики. До участі в конференції долучилися 23 педагогічних працівника закладів фахової передвищої освіти області.

Захід відкрила голова методичного об’єднання Данилова М.В., яка ознайомила з питаннями порядку денного.

Засідання розпочалося з підведення підсумків другого року навчання в умовах карантину. Колеги обмінялися досвідом складання тестових завдань на різних онлайн платформах, а також підготовки студентів до ЗНО. Кравченко Є.М., викладач математики КЗ «Прилуцький фаховий медичний коледж», розповів про переваги, можливості та обмеження Google forms, продемонстрував етапи створення опитування та тесту.

Важливою проблемою для педагогічної теорії та практики є питання урізноманітнення навчального процесу. Так Скидан С.І., викладач математики Остерського фахового коледжу будівництва та дизайну, ознайомила з видами позааудиторної роботи з математики як засобу мот ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 225 | Додав: superio | Дата: 13.05.2021

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проводиться вже одинадцятий рік поспіль. Головною метою загальнонаціонального заходу є вшанування творчої спадщини Т. Г. Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді та підвищення рівня мовно-літературної освіти в Україні та за її межами.

Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки та дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

У фінальному етапі Конкурсу, який відбувся 6 березня 2021 року взяли участь кращі знавці української мови з 13 областей України та м. Києва. Серед талановитої молоді нашої країни були і студенти закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Вітаємо ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 174 | Додав: superio | Дата: 12.05.2021

06 травня 2021 року на платформі Zoom відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотекарів ЗФПО Чернігівської області.

Засідання відкрила Людмила Ющенко, голова методичного об’єднання, яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний.

У заході прийняв участь та виступив Сергій Малишко, заступник директора з навчальної роботи Чернігівської філії Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, кандидат історичних наук, доцент. Сучасний розвиток суспільства настільки стрімкий, що отримання академічної освіти не гарантує фахівцю бібліотеки достатніх знань у процесі трансформації бібліотечної галузі. Велике значення для поліпшення якості бібліотечно-інформаційного обслуговування студентів має безперервна освіта працівників бібліотек ЗФПО. Щоб залишатися в епіцентрі основних трендів розвитку громадянського суспільства, бібліотекар повинен постійно отримувати нові знання та навички. Сергій Вадимович ознайомив з діяльністю філії, яка має влас ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 212 | Додав: superio | Дата: 07.05.2021

Вітаємо зі святом!

Категорія: новини | Переглядів: 227 | Додав: superio | Дата: 30.04.2021

Відповідно до Закону України «Про фахову передвищу освіту» від 06.06.2019 р. № 2745-VIII кожен має право на якісну та доступну фахову передвищу освіту. Право на фахову передвищу освіту включає право на здобуття фахової передвищої освіти упродовж всього життя, право на доступність фахової передвищої освіти, право на безоплатну фахову передвищу освіту у випадках і порядку, визначених законом.

Фаховий коледж - заклад фахової передвищої освіти або структурний підрозділ закладу вищої освіти, іншої юридичної особи, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям фахової передвищої освіти, може проводити дослідницьку та/або творчу мистецьку, та/або спортивну діяльність, забезпечувати поєднання теоретичного навчання з навчанням на робочих місцях.

Фаховий коледж також має право відповідно до ліцензії (ліцензій) забезпечувати здобуття профільної середньої освіти професійного та академічного спрямування, професійної (професійно-технічної) та/або початк ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 222 | Додав: superio | Дата: 27.04.2021

15 березня 2021 року на платформі Zoom проведено методичне об’єднання викладачів англійської мови. До участі в конференції долучилися 22 педагогічних працівника закладів фахової передвищої освіти області.

Нараду відкрила методист Ради директорів Смущенко І.А. Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання Івашенцева Є.Г., яка ознайомила з питаннями, винесеними на порядок денний. Першим питанням було підведення підсумків апробації методичних розробок викладача-претендента на присвоєння педагогічного звання «викладач-методист»: Загорулько М.А. (КЗ «Чернігівський фаховий базовий медичний коледж»).

Члени ОМО обговорили та затвердили рецензії, які підготували: Гуз Ю.В., викладач ВСП «Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка», Довгорук Л.П, викладач КЗ «Новгород-Сіверський фаховий медичний коледж», Балюнова С.А., викладач КЗ «Чернігівський фаховий музичний коледж ім. Л.М. ревуцького».

Одноголосно прийнято схвалити ... Читати далі »

Категорія: новини | Переглядів: 237 | Додав: superio | Дата: 18.03.2021

« 1 2 3 4 5 ... 34 35 »
Створити безкоштовний сайт на uCoz